از دیگر ارقام مطلوب تجاری بین المللی می توان رق خرمای برحی را نام برد .این خرما منشا اصلیش مناطق /آبادان //.خرمشهر در ایران و بصره در عراق می باشد .جزء ارقام تر ( نرم) محسوب می شود.از خصو صیات خرما برحی استفاده آن در هر سه مرحله خلال// رطب و تمر ( خرما) می باشد .البته بیشتر مصرف آن در مرحله خلال و رطب است .غالبا بیشترین کشت این خرما در استانهای و شهرستانها ی /آبادان //خرمشهر //اروندکنار و اهواز می باشد.رقم خرمای برحی در داخل و خارج بازار خوبی دارد و چنانچه روی بسته بندی مناسب و شیک این رقم خرما کار شود . می تواند از ارقام مهم صادراتی قرار گیرد . و باید در نظر داشت که خلال و رطب این رقم خیلی صادر نمی شود .رقم خرما برحی ایران و عراق از مزه و طعم بهتر و مطلوبتری نسبت به سایر کشورهای دیگر دارد. از این رو طرفدار بیشتری دارد.در خت خرما برحی از پر رشد ترین ارقام است با گسترده ترین تاج در بین سایر ارقام دیگر.بخاطر زیبای خاص” تاج خرما برحی از آن در طراحی فضای سبز /پارکها و اماکن تفریحی نیز استفاده می کنند.
رنگ خرما برحی | در مرحله خلال ” زرد رنگ در مرحله رطب ” قهوه ای روشن در مرحله خرما ” قهو ه ای |
اندازه خرما برحی | طول : 3 تا 5 سانتیمتر قطر ” حداکثر 3 سانتیمتر |
وزن خرما برحی | 9 تا 11 گرم هر عدد |
شکل خرما برحی | بیضی با کلاهک زرد رنگ و تو رفته |
- رقم برحی در استان خوزستان در شهریور برداشت می شود
- در مرحله تولید بطور متوسط حدود 150 کیلوگرم در هر درخت است که جزء ارقام پر محصول بحساب می آید
- به کنه تانن حساس ودر صورت نیاز به مبارزه از محلول کنه کش های مجاز “در 15 ماه خردادو اوایل مرحله کیمری سم پاشی مجاز است “مرحله کیمری طولانی ترین مرحله رشد میوه خرما است که در همه ارقام رنگ سبز دارد