عوامل پوسیدگی میوه خرما-ریزش خرماتوسط ریزگردها

ریزش و پوسیدگی میوه خرما تحت تاثیر عوامل زیر ایجاد می شود .

1) -در فروردین ماه کاهش دما تا حدود 9 درجه سانتی گراد در کاهش تلقیح گل ها تاثیر زیادی دارد . 2)-زیاد شدن کرم میوه خوار و سوسک های تیره NITIDULIDAE 3)-در زمانی که از مرحله کیمری به خارک تبدیل می شود.و تغییر رنگ فیزیولوژیک دارد .میزان ریزش تا (30) درصد محصول می رسد .این ریزش در مرداد ماه اتفاق می افتد .

4)-ریزش میوه خرما به توسط کرم میوه خوار در مرداد ماه همچنان ادامه دارد.

5)-افزایش فعالیت و تعداد سوسک های میوه خوار خرما در شهریورو مرداد ماه

6)-به توسط آلودگی قارچ های که باعث پوسیدگی میوه خرما در نخلستا نها می شوند . مانند ” قارچ آسپرژیلوس” پنی سیلیوم ” ریزوپوس و فوزاریوم.

7)- در اثر گرمای شدید و بالابودن رطوبت هوا ( شرجی )

8)-میانه کاری ” آب راکد و وجود علف های هرز در نخلستان به گونه ای که باعث بالا رفتن رطوبت هوا شود .

به دلیل بالا بودن رطوبت هوا در ماه های تیر ” مرداد ” شهریور” ریزش و ضایعات میوه خرما مضافتی در مرحله خارک حدود 40 تا50 درصد می باشد . طبق تحقیقات عوامل زند ه در ریزش میوه خرما 12 درصد ” و عوامل غیره زنده 27/3 نقش داشتند.و عوامل فیزیولوژیک ناشناخته 58/2درصد “بیماری خامج” 3/7 درصد “”کرم گرده خوار 11/4درصد “و کرم میوه خوار 8/4 درصد می باشد .

در ریزش طبیعی میوه خرما اقداماتی جهت کمتر شدن ریزش در اثر عوامل فیزیولوژیک می توان انجام داد. از قبیل

الف) می بایست در آبیاری منظم بود و از بی نظمی جلوگیری کرد .

ب) حتما سالهای که درخت بار زیادی دارد. عملیات تنک خوشه ها انجام گیرد

پ) درجه شوری خاک بیش از 4 دسی زیمنس بر متر مورد اصلاح قرار گیرد . رعایت در کودهی ازکود حیوانی پوسیده و کودهای شیمیایی پر مصرف و کم مصرف

ت) خوشه ها به خوبی پوشش داده شود. تا از بروز نوسان های شدید دما و رطوبت در اطراف خوشه ها جلوگیری شو.د .” جلوگیری از خسارات باران ” باده ای گرم و سوزان ” افتاب سوختگی و حفظ و بهبود کیفیت و رنگ میوه

مقدار ریزش میوه خرما از25 تا 35 درصد در بین ارقام مختلف خرما و زمان ریزش متفاوت می باشد .نخستین ریزش میوه چه های در فاصله 25 تا 35 پس از باز شدن اسپات پیش می آید . ” در رقم خرما خضراوی اولین و دومین ریزش به ترتیب 70 تا 100 روز پس از باز شدن اسپات صورت می گیرد.

الماس کرمان

وبسایت dornai .ir شرکت تجاری ارقام مختلف خرما و مشتقات خرما سعی دارد. برای سفارش شما بهترین و با کیفیت ترین میوه خرما را تهیه و عرضه نماید .با ما در تماس باشید” 09125532588–09385332588

تلگرام “T.me/mehdi 2455——–جیمیل”alimardani.mehdi31@gmail.com—-اینستگرام” instagram.com/m.a.dornai.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *