کنجاله خرما از دیگر فرآوردهای میوه خرما است .کنجاله خرما نتیجه فرایندی می باشد که در آن از خرما عصاره گیری می شود.مانند شربت و الکل “بستگی به نوع عصاره گیری در این نوع فرآوری “مقداری از گوست خرما و مقداری از قند و هسته یا بدون هسته حاصل می شود . در حدود 30 % درصد خرمای عصاره گیری شده را کنجاله تشکیل می دهد.در کنجاله خشک ترکیباتی متفاوت از پروتین خام “فیبر خام ” چربی خام و خاکسترمی باشد .از کنجاله خرما در مصرف خوراک مرغ گوشتی می توان استفاده کرد .البته بستگی به عملی بودن این کار و هزینه نسبی کنجاله خرما برای جایگزینی غلات دارد.در کل کارهای زیادی روی ارزش غذای کنجاله خرما صورت گرفته و همچنین تلاشهای کمی روی تبدیل های میکروبی کنجاله خرما انجام شده
فرآورده دیگر از میوه خرما استفاده از هسته خرما به صورت آسیاب شده است.
اسید گلوتامیک ” اسید اَسپارتیک و اَرژنین به طور تقریبی نیمی از اسیدهای آمینه پروتئین هسته خرما را تشکیل می دهند.و تر بپتو فان کمترین اسید اَمینه ضروری موجود در پروتئین هسته خرما می باشد.روغنی که از هسته خرما می گیرند زرد مایل به سبز کمرنگ است و بوی خوشایندی دارد..در رابطه استفاده از هسته خرما برای خوراک دام ها ” باید دانست که هسته خرما از سلولز “همی سلولز” لیگنین و خاکستر تشکیل شده است .که این مواد از اجزای تشکیل دهنده الیاف خام می باشند.هسته خرما دارای مقادیر قابل ملاحضه ای ” پتاسیم ” فسفر” منیزیم “و کلسیم می باشد .اما مقدار سدیم آن کم بوده و آهن ” منگنز و روی عناصر ریز مغذی مهم تشکیل دهنده آن می باشند.از هسته آرد شده خرما در تهیه غذا استفاده می کنند “بدین صورت که هسته خرما کوبیده سپس با نمک و سرکه می جوشانندو زمانیکه این ترکیب تبدیل به آرد شد آنرا خشک کرده و آسیاب می کنند .و تبدیا به آرد میشود .بعد ازاین آرد برای تهیه نوعی پن کیک استفاده می شود.روغن هسته خوراکی بوده ولی استحصال آن ارزش اقتصادی ندارد.و بیشترین استفاده آن ” به علت میزان همی سلولز بالادر تغذیه دام و طیور است.
تعامل و همکاری با تولید کنندها و تجار از اهداف شرکت درنای dornai.ir است .تهیه و توزیع ارقام مختلف خرما در سراسر کشور و صادرات به کشورهای اروپای در بهترین کیفیت و بسته بندیهای شیک و مناسب /با ما در تماس باشید “09125532588-09385332588–جیمیل شرکت” alimardani.mehdi31@gmail.com
اینستگرام “m.a.dornai.ir–تلگرام “mehdi 2455