مقایسه ویتامین در خرماهای خشک به نسبت میوه های مانند انجیر ” زرد آلو”

در اینجا میخواهیم مقایسه ای داشته باشیم از  خشک کردن میوه خرما با روش آفتابی به نسبت میوه های مانند انجیر و زردآلو” پس مختصر توضیحاتی  قبل از انجام این فرآیند میدهیم تا بهتر آشنا بشویم .  

رنگدانه ها”کاروتنوئید ها

آیا میدانید چه عواملی باعث ایجاد رنگدانهای زرد ” نارنجی و در برخی موارد قهوه ای و ارغوانی در گیاهان میشوند .  و همچنین میوه خرما 🙁 کارو تنوئید ها ” که به دو دسته هیدرو کربن ها و گزانتوفیل ها تقسیم میشوند .

کاروتنوئید های هیدروکربنی در ساختمان خود فقط کربن و هیدروژن دارن

گزانتوفیل ها : مشتقات اکسیژن دار  کاروتنوئیدهای هستند که علاوه بر هیدروژن و کربن حاوی اکسیژن به شکلهای هیدروکسی و کتونی میباشند .

نکته ( کارو تنوئید ها بر اساس وجود حلقه بتا و تعداد آن در ساختمانشان به سه گروه بی حلقه (لیکوپن)” تک حلقه (گاماکاروتن)” و دو حلقه (بتاکاروتن) تقسیم میشوند . که هر سه این موارد به عنوان پیشتاز در ویتامین(َA”آ) مهم هستند .)

جدول ” مقدار برخی ویتامین ها در خرمای خشک (میلی گرم در صد گرم وزن مرطوب)

رقمتیامین ریبوفلامین نیاسین پریدوکسین فولات آسکوربیک” اسیدمنبع
مجول0/050060/.1/6100/249______________usda_2010
دیگلت نور0/0520/0661/2740/165______0/400USDA”2010
حلاوی0/0920/160______________0/0533/300YOUSIF et aI”1982
سایر0/1200/125___________0/065_____YOUSIF et aI”1982
خدراوی0/0850/135_____________0/0392/90YOUSIF et aI “1982
زاهدی0/0730/153___________0/0582/200YOUSIF et aI” 1982
Khudari___________________________________1/000Sawaya et aI “1982
SUIIAJ________________________1/500Sawaya etaI “1982
نیاز روزانه
میلی گرم در روز
1/2001/3001/60001/3000/40090/000Whitney and RoIfes” 2002

در خرما های خشک و تازه میانگین کاروتئونید کل %913و %973میلی گرم در 100 گرم خرما است .

در ارقام مختلف خرما در حدود0/033 و 3/03 میلی گرم در 100 گرم خرمای تازه و همچنین بین 0/051 و 2/900 میلی گرم در 100 گرم خرمای خشک می باشد .  این تفاوت مقدار کاروتنوئید های موجود در خرما به دلایلی نظیر رسیدگی خرما” و روش های خشک کردن و تجزیه و تحلیلم میباشد . در ارقام مختلف خرما بسته به رنگ زرد و قرمز آن ” مقدار  کل کاروتنوئید آنها با هم متفاوت است . که معمولا میوه های قرمز رنگ دارای کاروتنوئید های هیدروکربنی مانند لیکو پن” نئوروسپورین ” گاما کاروتن و سیگماکاروتن هستند .

در حالیکه  میوه های زرد رنگ حاوی آلفا و بتا کاروتن و مخلوطی از استرهای اسید چرب کاروتنول میباشند .

و اما میزان از بین رفتن کاروتنوئید های میوه خرما در طول مدت  خشک کردن باروش آفتابی “4-30 درصد می باشد .

مقدار کاروتنوئیدها در میوه های خشک  نظیر انجیر و زردآلو به ترتیب 0/032و 2/2 میلی گرم در 100 گرم می باشد . نتیجه  میگیریم میوه خرما با دارا بودن 0/973 میلی گرم کاروتنوئید  در صد گرم ” می تواند به عنوان منبع نسبتا خوبی از کارو تنوئیدها در مقایسه با سایر میوه های خشک قرار بگیرد

شرکت تجاری درنای dornai.ir تهیه و توزیع ارقام با کیفیت خرمای جنوب در بسته بندی های شیک و با قیمتی مناسب ” در خدمت عزیزان وتجار گرامی در سراسر کشور می باشد .

با ما در تماس باشید ” —09125532588

شماره واتساپ””09385332588

تلگرام ” t.me/mehdi 2455 ——–

اینستگرام “instagram.com/m.a.dornai.ir

جیمیل شرکت “alimardani.mhdi31@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *