اهمیت دانه گرده و استفاده مناسب تاثیر زیادی ب کمیت و کیفیت خرما می گذارد .برای مثال ” اگر با کاربرد دانه گرده مناسب به طور متوسط “موجب افزایش وزنی ” .معادل ( 2 ) گرم در هر میوه می شود.می توانیم این موارد را داشته باشیم .
- 2500 میوه در هر خوشه »»»»افزایش وزنی هر خوشه 5 کیلوگرم
- 10 خوشه در هر نخل »»»»»»افزایش عملکرد هر نخل 50 کیلوگرم
- در هر هکتار 120 اصله نخل »»»6 تن افزایش عملکرد در هر هکتار
میوه خرما از زمان تشکیل تا زمان رسیدن کامل پنج مرحله را پشت سر می گذارد که عبارتند از:
1″ حبابوک ( پودوز “حبابو “کنگو ” تروک) صفر تا 4 هفته پس از لقاح که میوه به اندازه دانه تسبیح و به رنگ سبز زیتونی با حداکثر رطوبت و تانن و بدون مواد کربوهیدراتی است
2″ کیمیری ( پهنک “کنگ بکو) 5 تا 17 هفته پس از لقاح که میوه به اندازه یک زیتون و به رنگ سبز است و میزان نشا سته و اسید آن بالاست. دو مرحله رشد و نمو درمرحله کیمیری مشاهده می شود . اولین مرحله ” با سرعت رشد بسیار زیاد و سریع “و در مرحله دوم ” که به علت سفت شدن هسته از سرعت رشد و نمو کاسته می شوند و بر میزان اسید یته اضافه می شود
3″خلال ( خارک /خرک) 18 تا 25 هفته پس از لقاح که از میزان رنگ سبز کاسته و مواد نشاسته ای به ساکاروز” گلوکز و فروکتوز تبدیل می شوند.میزان اسید آن کمتر شده و تانن های نا محلول در آب افزایش می یابد. به همین دلیل است که برخی از ارقام خرما در این مرحله قابل خوردن می باشد.
4″رطب “ رسیدن میوه از قسمت انتهایی خرما شروع می شود. بافت های داخلی به قسمت دم میوه کشیده می شود. ( افزایش مواد قندی و کاهش اسید و تانن های محلول در آب از مشخصه های این مرحله است .
5″ تمار یا خرما:زودرس ترین خرما طی 100 روزو دیر رس ترین خرما طی 240 روز می رسند
جهت ارتبا ط با مشاوران شرکت درنای dornai.ir با تلفنهای 09125532588–09385332588 تما س بگیرید .شرکت تجاری درنای تامین کننده ارقام مختلف خرما و مشتقات آن و ارسال به تمام کشور و صادرات به خارج از ایران .سعی ما جلب رضایت تجار و تولید کننده های عزیز است .
اینستگرام ” m.a.dornai.ir—تلگرام” mehdi 2455–جیمیل ” alimardani.mehdi31@gmail.com