در تنک کردن میوه وخوشه خرما و همچنین کاهش تعدادخوشه هاباید تناسبی رعایت شود.که در بخش قبلی توضیحی دادیم .برای مثال ” نخل های رقم برحی با سن حدود 10 سال بین 100 تا 120 برگ فعال بالغ دارند. بنابراین 8 تا 10 خوشه در هر نخل بایستی باقی گذارده شود .بر اساس قاعده کلی “هر سال در درخت خرما 2 تا 3 حلقه برگ جدید تولید می شود . در هر حلقه 13 برگ است . بنا براین در هر سال 29 تا 36 برگ جدید تولید می شود . قاعده این است که تا 3 سال بعد از کشت پاجوش بایستی همه خوشه ها ی تولید شده حذف شوند.” زیرا در این مرحله رشد نخل بر تولید میوه ارجحیت دارد.در سال چهارم 1 تا 2 خوشه ” در سال پنجم 3 تا 4 خوشه ” در سال ششم 4 تا 5 خوشه روی نخل باقی گذاشته شود. بسته به رقم خرما و شرایط پرورش ” نخل در سن 10 تا 15 سالگی حداکثر تولید را دارد. و بیش ترین تعدادو اندازه برگ را داراست > بهترین زمان تنک خوشه بعد از مرحله حبابوک است که از تلفیح نیز اطمینان حاصل شود . و تنک با دید بازتری انجام شود. زمان تقریبی برای تنک خوشه 6 تا 8 هفته بعد از گرده افشانی توصیه شده است . در این مرحله ابتداد خوشه های ضعیف و تلفیح نشده حذف می شوند. و سپس براساس رعایت تعادل خوشه ها روی درخت “خوشه های اضافی حذف میشوند
تنک کردن درون خوشه ها
گاهی اوقات بجای اینکه خوشه کامل حذف شود .تراکم میوه روی آن کم تر میشود. که به روش های مختلفی انجام می گیرد .
1)حذف ثلث انتهای خوشه در هنگام عمل گرده افشانی (کاربردی ترین و کم هزینه ترین روش) یا حذف ثلث انتهای خوشه در مرحله کیمری ” مناسب برای ارقامی با طول خوشه چه بلند “نظیر خرما دجلت نور
2)حذف ثلث خوشه چه های میانی خوشه ” مناسب برای ارقامی با طول خوشه چه کوتاه نظیر خرما حلاوی
3) حذف تعدادی از میوه های روی خوشه چه ها ” مناسب برای ارقامی با میوه درشت نظیر خرما مجول
4) تنک شیمیایی ” اتفن 100 میلی گرم در لیتر
تعامل و همکاری با تولید کنندها و تجار از اهداف شرکت درنای dornai.ir است .تهیه و توزیع ارقام مختلف خرما در سراسر کشور و صادرات به کشورهای اروپای در بهترین کیفیت و بسته بندیهای شیک و مناسب /با ما در تماس باشید “09125532588-09385332588–جیمیل شرکت” alimardani.mehdi31@gmail.com
اینستگرام “m.a.dornai.ir–تلگرام “mehdi 2455