درصدکربوهیدراتهاوفیبرموجوددر ارقام خرما”کلوته”کروت”مبسیلی”شلابی”دری”حلوسرخ

کربو هیدارت ها ” که از مهمترین ترکیبات موجد در خرما هستند . میوه خرما به دلیل اینکه قند بالا دارد (80-50درصد)یک منبع انرژی خوبی به حساب می آید .و با دارا بودن فیبر رژیمی از ارزش غذایی بالای برخوردا است . مقدار قند موجود در میوه خرما ” در ارقام مختلف متفاوت است . چراکه شرایط آب و هوای ” جنس خاک ” سن نخل و مرحله رسیدگی میوها با هم فرق دارند . قندهای ساکاروز” فروکتوز ” و گلوکز بیشترین قند میوه خرما تشکیل می دهند . و نسبت قند کلوگز و فروکتوز در میوه خرما تقریبا یکسان است .

رقم میوه دیگلت نور که از ارقام مهم خرما در شمال آفریقا و کالیفرنیا است . بیشتر دارای قند ساکاروز می باشد .

قند خرما شیرین تر از قند معمولی می باشد . لذا در صنایع غذایی مانند کیک پزی” کلوچه پزی “آدامس ” نوشیدنی ها ” و غیره …….جایگزین خوبی برای قند معمولی می باشد .

مقدار قند کل در رقم های خرمای سایر (12/68درصد)”رقم خرما زاهدی(747/73)”حلاوی(545/73)” دیری(986/66) که در استان خوزستان کشت می شوند .

مقدار قند ارقام خرماهای که در استان کرمان کشت می شوند .مانند “

رقم خرما آب دندان (3/54درصد)” خرمای نگار (3/54%)

رقم خرمای پی مچ (47درصد)” خرمای مضافتی(63%)

رقم خرمای حلو سرخ (دریایی){ 50 درصد }

رقم خرمای حلو زرد (50درصد )” خرمای مرداسنگ(65%)

رقم خرمای خنیزی( 47درصد )” خرمای کلوته (47درصد )

خرما دری ( 54درصد )” خرمای کروت (55 درصد )

خرمای ربی (93 درصد )و خرمای عالیجت(48درصد)

خرمافرض(50 درصد )” خرمای قربانی (60 درصد)

مقدار قند احیاء کننده خرما بر طعم محصول تاثیر دارد و مقدار بالای قندهای موجود و مقدار کم ساکارز سبب کاهش کریستالیزاسیون فرآوردههای خرما مانند ” عسل خرما ” شیره خرما و غیره می شود . از آنجا که بیشتر کربو هیرات  های موجود در خرما را  گلوکز و فروکتوز تشکیل می دهند .و این قند ها سریع جذب بدن می شوند لذا  در درمان سرطان و درمان بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار میگیرد .

آهن ” کلسیم ” و فسفر و تانن و سرتونین موجود در میوه خرما آنرا به یک داروی ارزشمند تبدیل کرده .

گلوکز موجود در میوه خرما منبع مهم تولید انرژی در بدن است . و بهترین ماده مغذی برای عضلات رحم می باشد . از آنجا که خونریزی بعد از زایمان یکی از عوامل مرگ و میر مادران به خصوص در کشورهای در حال توسعه است . لذا نتایج بررسی ها نشان از تاثیر رطب مضافتی در کاهش خونریزی بعد از زایمان است .

 مقدار قند گلوکز و فروکتوز در طول مرحله رسیدگی میوه از کیمری به تمر به تدریج افزایش می یابد .

خرما منبع خوبی ازفیبر رژیمی ( عمدتاغیر محلول) است .می باشد .مقدار فیبر رژیمی ارقام خرما باهم متفاوت است .

ارقام خرمای عراقی(5/2-8/1درصد )

ارقام خرمای مجول(9/7)و(حلاوی 7 گرم در 100 گرم خرمای تازه فیبر رژیمی دارند .

خرمای مبسیلی(94/5)” ام صلاح(72/8)وشاهل( 46/8)گرم در 100 گرم خرمای تازه فیبررژیمی دارند .

خرمای صفوی(1/8)”خرمای مبروم(7/9)”خرمای بمی(5/10)” خرمای شلابی(8/11)” خرمای لوبانا ماصری(75/12)درصد فیبررژیمی دارند .

تجارت ارقام مختلف خرما و مشتقات آن مانند شیره خرما/ضایعات خرما/چیپس خرماوغیره ….ما در شرکت درنای dornai.ir همه تلاش خودمان را می کنیم تا محصولاتی با کیفیت به دست شما برسد.

تلفن های تماس ” 09125532588–09385332588

آیدی اینستگرام :inastagram.com/m.a.dornai.ir

/تلگرام ” T.ME/mehdi 2455

یک دیدگاه برای “درصدکربوهیدراتهاوفیبرموجوددر ارقام خرما”کلوته”کروت”مبسیلی”شلابی”دری”حلوسرخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *